Accesarea si folosirea acestui site, implica acceptarea de catre tine a termenilor si conditiilor de mai jos. Pentru utilizarea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a paginii termeni si conditii.

1. Definitii

Lidardi – este denumirea comerciala a Puiu Loredana II, societate cu sediul in str. Muntenia nr 13, Mioveni, Arges, Romania, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul F3/1129/2014.

Vanzator – Lidardi sau orice partener recunoscut de acest site.

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe site, care, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului/Utilizatorului transmiterea Comenzii. Si care contine informatii despre Cumparator/Utilizator si istoricul Cumparatorului/Utilizatorului in site (Comenzi, facturi fiscale, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Cosul meu – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge bunuri sau servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii.

Site – magazinul online gazduit la adresa web lidardi.com si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator/Utilizator. Prin care Cumparatorul/Utilizatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe site.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu listat pe site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului/Utilizatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator/Utilizator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului/Utilizatorului.

2. Alte Definitii

Continut – reprezinta:

 1.  toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 2. continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorului/Utilizatorului de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 3. informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 4. informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 5. date referitoare la Vanzator

Review – o evaluare scrisa de catre beneficiarul unui Bun sau Serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale, de a spune daca Bunul sau Serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate in descriere.

Rating – modalitate de exprimare a nivelului de satisfactie a unui Cumparator/Utilizator fata de un produs sau serviciu. Rating-ul se exprima sub forma de stelute, fiecare Bun/Serviciu putand primi un punctaj intre o stea si cinci stele. Acest nivel de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Cumparator/Utilizator asupra unui Bun sau Serviciu.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Intrebare – formula de adresare catre Vanzator sau catre alti Cumparatori/Utilizatori cu scopul de a obtine informatii despre Bunurile sau Serviciile din pagina respectiva.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Cumparatorului/Utilizatorului care a adresat o Intrebare in site, in pagina unui anumit Bun/Serviciu. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de Vanzator sau de un Cumparator/Utilizator unui alt Cumparator/Utilizator in cadrul unei discutii.

Pret de Vanzare – reprezinta contravaloarea Bunului/Serviciului, pretinsa si solicitata de catre Vanzator, Cumparatorului/Utilizatorului. Evidentiata corespunzator acestora in pagina de produs din site. Vanzatorul poate afisa distinct, intr-un mod vizibil, diferenta valorica ori procentuala dintre Pretul de Vanzare si Pretul Taiat. Pretul de Vanzare este valabil in limita stocului disponibil al Bunului/Serviciului sau a posibilitatii lui de confectionare.

3.Informatii despre produse

 
Lidardi.com face toate eforturile pentru a-ti prezenta cu maxima corectitudine culorile, marimile, dimensiunile si descrierea produselor. Totusi, culorile pe care le vezi pe monitor/telefon/tableta pot fi diferite de culorile reale ale produselor. Produsele confectionate manual (handmade) prezentate pe site se reproduc in proportie de 80% – 90% in functie de materia prima existenta in stoc la data primirii comenzii de la Cumparator/Utilizator.
 
Cumparatorul/Utilizatorul va fi informat despre disponibilitatea produsului inainte de confectionarea acestuia. In cazul in care anumite produse nu sunt pe stoc sau nu se mai confectioneaza, ne rezervam dreptul de a-ti oferi unul asemanator care poate fi facut sau nu pe comanda special pentru Cumparator/Utilizator iar pretul poate diferi.
 

4.Comenzi

 
Nu exista comanda minima impusa. Toate preturile afisate pe site sunt in lei si contin TVA. Preturile afisate nu contin taxele de transport. Aceste taxe vor fi platite separat firmei de curierat prin care se va livra coletul.
 
Factura fiscala se emite conform legislatiei in vigoare din Romania. Si se trimite pe mail/whatsapp. Comenzile pentru produsele personalizate sau facute la comanda se livreaza in termenul specificat in descrierea fiecarui produs. Zilele nelucratoare sau sarbatorile legale nu se iau in calcul.
 
Conform legilor in vigoare, comanda facuta pe acest site se considera un contract intre Cumparator/Utilizator si Vanzator. Si trebuie executata de catre ambele parti. Aceasta inseamna ca Lidardi se obliga sa livreze produsele si serviciile comandate, iar Cumparatorul/Utilizatorul se obliga sa plateasca contravaloarea comenzii.
 
Ne rezervam dreptul de a modifica preturile afisate pe site atunci cand consideram ca acest lucru este necesar. Acest termen nu se aplica si comenzilor in curs de desfasurare decat daca Cumparatorul/Utilizatorul solicita modificarea produsului in timp ce produsul este in curs de confectionare sau dupa finalizarea acestuia.
 
Lidardi foloseste serviciile altor companii, de exemplu pentru transport, plata, etc. Responsabilitatea pentru aceste servicii revine integral firmelor prestatoare de servicii. Este responsabilitatea Cumparatorului/Utilizatorului ca inainte de folosirea acestor servicii sa cunoasca si sa accepte conditiile si termenii serviciilor.
 

5.Politica de retur

Cumparatorul/Utilizatorul are dreptul să notifice în scris Vanzatorului că renunţă la cumpărare. Fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului sau. In cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului, conform Ordonantei de Urgență Nr. nr. 130/2000 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de cumparator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Cumparatorul/Utilizatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor. Vanzatorul face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site. Insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare).

Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard. Pentru a informa Vanzatorul cu privire la decizia de retragere din contract, Cumparatorul/Utilizatorul trebuie să notifice în scris pe adresa de mail comenzi@lidardi.com.

Toate imaginile produselor prezentate pe site au caracter orientativ. Produsele sunt personalizate la cerere conform comenzii realizate de client. Motiv pentru care sunt  exceptate de la dreptul de retur/retragere prevăzut la art. 9-15 din OUG 34/2014 în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale.
Clienții pot returna produsele cumpărate, în ambalajul original, cu toate accesoriile și fără nici o urmă de folosire, deteriorare sau uzură. Clientul va suporta cheltuielile de expeditie a produselor pe care le returnează, folosind același serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea directă.
 

6. Bunuri/Servicii pentru care NU se asigura dreptul de retragere

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

 1. contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului/Utilizatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator
 2. furnizarea de Bunuri si/sau Servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere
 3. furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator/Utilizator sau personalizate în mod clar
 4. furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente
 5. furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului/Utilizatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

7. Confidentialitate

Lidardi va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati si se angajeaza sa respecte cu strictete confidentialitatea datelor clientilor sai si sa nu transmita datele personale ale clientilor catre terti.

Datele solicitate pe acest site sunt: numele, prenumele, numarul de telefon, domiciliul si adresa de email. In momentul in care doresti sa cumperi online vi se vor solicita suplimentar: adresa de livrare, adresa de facturare si modalitatea de plata.
Datele personale ale Cumparatorului/Utilizatorului vor putea fi folosite de catre Lidardi numai in scopul declarat al acestui site, pentru a trimite Cumparatorului/Utilizatorului confirmarea si livrarea comenzilor.

Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in Politica de confidentialitate.Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Utilizator cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului. Transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site si whatsapp pe numarul de telefon afisat in site,

Cumparatorul/Utilizatorul ofera Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Esti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care le-ai trimis prin intermediul site-ului lidardi.com sau pe whatsapp la numarul de telefon afisat in site. Nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

8. Copyright

Intregul continut al site-ullui si toate elementele acestuia, grafica Web, texte, programe, imagini, reprezentari grafice/foto/video ale produselor, simboluri, elemente de grafică web, scripturi, logo-uri, baze de date sunt aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul nostru a oricarui element cuprins in acest site se pedepseste conform legilor in vigoare. Denumirea Lidardi DAP by Diana Puiu si logo-ul Lidardi sunt mărci înregistrate național.

Pentru textul ”Scrie-ti dorintele!Universul stie sa citeasca.” se va afisa simbolul TM, in vederea  intentiei de inregistrare a acestuia ca parte din marca inregistrata. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres de catre Vanzator sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista. în zonele din site care permit adăugarea conținutului de către Cumparator/Utilizator, respectiv zona de comentarii/recenzii, aceștia vor introduce pe site doar conținut legal și moral, iar Vanzatorul își rezervă dreptul de a modera / cenzura comentariile.

9. Limitare de responsabilitate

Ca urmare a legislatiei in vigoare, magazinul nu are nici o responsabilitate in ceea ce priveste:

 1. intarzierile la livrare datorate furnizorului, curierului sau din alte motive.
 2. deteriorarile, distrugerile, pierderile survenite pe timpul transportului pana la destinatar, care cad in sarcina transportatorului.
 3. informatiile eronate furnizate de Cumparator/Utilizator pentru personalizarea produselor comandate sau datele din cont. Acesta are posibilitatea corectarii oricand a datelor personale din contul creat pe site.
 4. posibilitatea de a contacta virusi prin accesarea acestui magazin sau prin primirea de e-mail-uri cu caracter informativ sau promotional.
 5. neplacerile create de intreruperea accesului in magazin datorate furnizorului de servicii internet.
 6. continutul sau natura site-urilor prin link-urile carora un Cumparator ajunge in magazin.
Ne rezervam dreptul de a refuza o comanda in orice moment al procedurii de comanda din mai multe motive, printre care:
 1. produsul comandat nu este pe stoc, lipsa de materie prima necesara la confectionarea produsului/lor comandate
 2. identificarea unei erori in informatiile furnizate de catre Cumparator/Utilizator in vederea confectionarii/personalizarii produsului, inclusiv pretul sau o oferta promotionala.

Ne rezervam dreptul de a anula orice comanda care nu a fost achitata conform modalitatii de plata specificata si aplicata produselor din categoria/subcategoria Alte Articole / Articole Craciun / Cadouri personalizate chiar daca Cumparatorul/Utilizatorul a bifat la finalizarea comenzii o alta modalitate de plata decat cea specifica categoriilor mentionate anterior.

10. Litigii si Dispozitii finale

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat. Daca in termen de 30 de zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator/Utilizator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente din Municipiul Pitesti.

În conformitate cu prevederile Codul Civil, Lidardi își rezervă dreptul de a efectua modificări ale prevederilor semnalate, precum și orice modificări asupra site-ului lidardi.com, structurii acestuia sau orice alte modificări ce ar putea afecta site-ul, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă către Cumparator/Utilizator în acest sens.

Inapoi la pagina Magazin.