De ce apreciez falsitatea soțului și a oamenilor

de 07 iunie 2023Pasageri prin viata0 comentarii

Da, recunosc. Apreciez falsitatea soțului meu.

Probabil toți oamenii apreciază ”Poker face”-ul. Până și unii dintre adversarii jucătorului atunci când nu este în joc și vorbesc despre el. Dar cu siguranță, cei ce apreciază cel mai mult ”Poker face”-ul jucătorului sunt cei ce țin cu el. Cei care îl susțin în joc. Cei care sunt lângă el. Cei ce se pot numi prietenii lui. Ei își doresc să câștige și consideră că acest ”Poker face” este de bun augur pentru a-l duce spre succes. Deși ”Poker face” -ul este ceva total fals prietenii apreciază această falsitate a lui. Chiar dacă majoritatea susțin că vor în jurul lor doar persoane sincere. Poate în speranța că vor avea și ei ceva de câștigat dacă el câștigă, se ascund în spatele vorbelor ”păi da, dar aici e altceva”? Le scapă din vedere că obiectivul este același ca în alte situații. Și anume faptul de a căștiga ceva.

Întrebare firească

Atunci vine întrebarea firească de ce ”Poker face” -ul este apreciat iar falsitatea, folosită în alte situații de viață, nu?

Sunt convinsă că mulți vor spune ”dacă falsitatea cuiva afectează calitatea vieții celorlalți, nu are cum să fie apreciată”. Foarte corect. Asta înseamnă că uneori falsitatea este bună și alteori nu? Este ca atunci când uneori e bine să încalcăm o lege și alteori nu? Păi ”unde-i lege, nu-i tocmeală”. În cazul falsității cine stabilește când e bine și când nu? Cine stabilește dacă calitatea vieții cuiva a fost afectată sau nu? Și pe ce criterii se stabilește cât, când și cum e bine sau nu?

Majoritatea oamenilor se bat cu pumnii în piept că nu suportă persoanele parșive, mincinoase, cu mai multe fețe bla, bla, bla. Când le spun oamenilor părerea mea sinceră, dacă aceasta nu corespunde cu părerea lor, foarte puțini apeciează sinceriatea mea. Și cei ce nu o fac, o să se simtă deranjați de ceea ce cred eu. O sa mă dea dracu. Nu mă mai caută și nu-mi mai răspund la telefon / mesaje. Oamenii vor păreri sincere dar nu vor să le accepte dacă le primesc. Unii dintre ei afisează un zâmbet fals și își schimbă comportamentul față de mine ca să nu rupă legătura de tot. Atunci mă întreb cum dracu toți preferă sinceritatea dacă ei nu o pot accepta? Sau devin, ei înșiși, falși prin comportamentul lor?

Concluzie

În concluzie eu nu spun niciodata ”am stabilit întalnirea la orele 18:00 pentru că mă avantajează pe mine”. Este adevarat ce am spus. Îmi amintesc că în multe situații de viață oamenii nu apreciază adevarul, așa cum susțin (sunt si exceptii – Poker face -ul). Întotdeauna spun oamenilor că am pus nevoile lor pe primul plan. Deci formularea mesajului este ”m-am gândit că până la orele 18:00 vă terminați treburile. Dacă majoritatea o să puteți la 17:00, ne întâlnim atunci.”

Ce transmit

  1. Le induc oamenilor ideea că și-ar ternima treaba doar până în orele 18:00 și nu mai devreme. Vor spune ”chiar e mai bine pentru că nu aș fi terminat mai devreme cum credeam”. Deși poate ar fi făcut-o dacă se grăbeau un pic.
  2. Vor aprecia faptul că ”m-am gândit la nevoile lor și am ținut cont de ele”

Adevărul din spate este că am stabilit ora 18:00 că așa mă avantaja pe mine si lor le-am comunicat ceea ce voiau să audă. Le-am comunicat o minciună pentru că asta îi face fericiți chiar dacă susțin că vor să audă adevărul. Care ar fi fost reacția lor dacă le-aș fi spus ”ne întâlnim la 18:00 că atunci pot eu și puțin îmi pasă că voi vreți la 17:00.”? Crezi că ar fi apreciat cineva sinceritatea mea? Tu de câte ori ai apreciat pe cineva care ți-a spus că nu-i pasă de tine și se gândește doar la el? De câte ori?

Această minciună, parșivitate, falsitate sau tehnică a mea (numește-o cum vrei), mă ajută să-mi pun planul în acțiune în totală armonie cu prietenii mei și să-mi ating obiectivul. Ei vor fi fericiti că am remarcat ”nevoia lor” de a-și termina treburile și unii vor crede că este foarte bine la orele 18:00, eu voi fi fericită că am reușit să-i conving și am făcut programul după nevoia mea de a-mi termina treaba. Indiferent cum vrei să numești aceasta, în realitate este o minciună, un comportament care nu reflectă adevăratul meu caracter, este o față falsă pe care eu o afișez, este parșivitate în scopul atingerii propriilor mele interese. O falsitate pe care oamenii o apreciază chiar dacă susțin cu toată tăria că ei preferă doar oameni sinceri în jurul lor.

Apreciez falsitatea soțului meu

Ma gândeam la asta în timp ce pictam un set de pahare nuntă miri și nași PNMI 5. Doi oameni vor pleca pe acelasi drum în timp ce susțin că vor sinceritate totală de la partener. Oare cred că partenerul iubește absolut tot la ei? Câtă naivitate! Cum ar fi dacă partenerul le-ar spune sincer despre lucrurile pe care nu prea le agreează la ei? Depinde de modul în care o spune. Însă atunci când nu o spune exact cum îi trece prin minte ci cosmetizează cuvintele se poate numi falsitate. Și după aproape 26 de ani de căsătorie, cu același bărbat, îți spun cu toată sinceritatea😂, apreciez falsitatea soțului și a oamenilor în egală măsură cu sinceritatea lor.

La final întreabă-te: când un om nu are o părere prea bună despre tine și ți-o spune sincer, continui să-i fii prieten sau … cum acționezi?

Găsești produsele si pe canalul meu de You Tube Lidardi.

Pentru toate articolele de nunta viziteaza pagina  Articole nunta si impresioneaza-ti invitatii cu setul complet.

Ma gasesti si pe facebook cu pagina  Lidardi Handmade.

Toate produsele afișate în site sunt marca Lidardi confectionate manual in atelierul Handmade by Diana Puiu.

Probabil te intereseaza si aceste articole.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu